Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 August 2017
Vizualizari: 668
Comentează add

"O forţare a creşterii PIB prin accelerarea creditării este o strategie care, în cazul României, are rezultate modeste şi reversibile în timp."

Creşterea PIB prin accelerarea creditării

florin-lepadatu

 

O forţare a creşterii PIB prin accelerarea creditării este o strategie care, în cazul României, are rezultate modeste şi reversibile în timp, se arată într-un caiet de studii realizat de Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale a României.
 
"Eventualul câştig (marginal) în ceea ce priveşte creşterea PIB trebuie pus în balanţă cu calitatea creşterii economice şi cu riscurile mărite la adresa stabilităţii financiare", menţionează sursa citată.
 
El a făcut o analiză a impactului cumulat al şocurilor de ofertă şi cerere de credite asupra ratei de creştere a PIB real pentru perioada 2006-2015.
 
"Valorile medii la nivelul specificaţiilor utilizate indică în intervalul de timp utilizat contribuţii minime (în valoare absolută) cuprinse în general în intervalul (-0,5, +0,6) puncte procentuale.
 
Spre exemplu, rata de creştere a PIB real în 2008 ar fi fost cu 0,6 puncte procentuale mai mică dacă nu ar fi existat şocurile pozitive de ofertă şi cerere de credite.
 
În 2010, rata de creştere a PIB real ar fi fost cu 0,5 puncte procentuale mai mare dacă nu ar fi existat şocurile negative de ofertă şi cerere de credite", informează documentul, potrivit Agerpres.
 

Etichete PIB

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live