Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

12 Iulie 2016
Vizualizari: 379
Comentează add

Uniunea Europeană a alocat agriculturii româneşti circa opt miliarde de euro pentru a susţine creşterea performanţei, a calităţii produselor agricole.

Creşterea performanţelor în agricultură Creşterea performanţelor în agricultură - Conține audio

george-nuta

Uniunea Europeană a alocat agriculturii româneşti circa opt miliarde de euro pentru a susţine creşterea performanţei, a calităţii produselor agricole.

Dorind să aflăm cât de benefică este această sumă pentru proiectele din sectorul cultivării cartofului, l-am invitat în emisiune pe domnul doctor Sorin Claudiu Chiru, director general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov.

AUDIO: Europa verde.

Sorin Claudiu Chiru: Este o situaţie optimistă privind suma totală care este acordată activităţii de cercetare agricolă din România. Începând cu anul 2015 până în anul 2018, institutul este coordonator naţional a trei proiecte, iar la alte cinci suntem parteneri cu o serie de unităţi de cercetare puternice din ţară, de tipul institutului de la Fundulea, Staţiunea de la Săcuieni şi altele.

Reporter: La ce valoare se ridică aceste proiecte?

Sorin Claudiu Chiru: În total, această sumă se ridică la 3.500.000 lei pentru perioada 2015–2018, cu o defalcare pe cei patru ani de care discutăm, important pentru noi fiind ritmicitatea în care se vor încasa, pe măsură ce depunem rezultatele obţinute. Pe ansamblu, aceste proiecte se ridică la 6-7 milioane, aceasta fiind în funcţie şi de alocările care se vor face pentru programul nucleu, care este un program dedicat mai mult cercetărilor de tip fundamental.


Etichete uecomisia europeanaeuropa verdeeuranetplusCreşterea performanţelor în agricultură

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live