Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

24 Septembrie 2020
Vizualizari: 261
Comentează add

Guvernul vrea să evite o nouă izolare generalizată a populației la domiciliu, dar a anunțat noi măsuri adaptate la nivel local, în funcție de gravitatea situației.

Creşterea numărului de cazuri noi de COVID-19 readuce restricţii în Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Premierul Franței Jean Castex. Foto: Arhivă/ Ludovic Marin/ AFP

Creşterea zilnică a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus readuce restricţiile în Franţa.

Guvernul vrea să evite o nouă izolare generalizată a populației la domiciliu, dar a anunțat noi măsuri adaptate la nivel local, în funcție de gravitatea situației.

Ministrul sănătății, Olivier Véran, a declarat aseară că situaţia s-a agravat în ultimele două săptămâni, circulația virusului fiind concentrată în marile aglomerări urbane.

Cifrele raportate în ultimele 24 de ore indică 13.000 de cazuri noi, 700 de internări în spital, dintre care 130 la reanimare.

Olivier Véran: Situaţia continuă să se degradeze, iar circulația virusului atinge în unele teritorii asemenea niveluri încât consecințele sanitare și în mod special tensiunea din spitale ne obligă să luăm măsuri suplimentare.

Zonele cele mai virusate sunt clasate de astăzi pe trei niveluri: alertă, alertă întărită și alertă maximă, după care urmează starea de urgență sanitară.

În alertă maximă a fost plasată deocamdată Marsilia și zona sa metropolitană, unde de luni a rămas să fie aplicate restricții ferme pentru cel puțin două săptămâni: închiderea barurilor, restaurantelor, cafenelelor și a tuturor celorlalte locuri unde publicul are acces cu anumite excepții și revenirea la telemuncă peste tot unde este posibil.

Nici nu îşi terminase bine ministrul sănătății lungul expozeu, că au început să curgă reacțiile de pe țărmul Mediteranei. "Nimic nu justifică aceste măsuri", potrivit primăriței Marsiliei, sau "este o pedeapsă colectivă", potrivit președintelui regiunii Provence-Côte d'Azur, ambii reclamând faptul că nu au fost consultați de Guvern.


Etichete (ii)restrictiifranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live