Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

21 Octombrie 2010
Vizualizari: 1292
Comentează add

În primele două trimestre ale anului economia Chinei crescuse cu 11,9 % (în primul trimestru) şi 10,3% din PIB (în trimestrul al doilea).

Creşterea economiei chineze a încetinit

sergiu-stet-shanghai

Foto: Reuters.

Creşterea economică a Chinei a încetinit în trimestru III al anului. Conform datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică de la Beijing, economia Chinei a înregistrat o creştere de sub 10% în perioada iulie-septembrie 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele două trimestre ale anului economia Chinei crescuse cu 11,9 %  (în primul trimestru) şi cu 10,3% din PIB (în trimestrul al doilea).

Conform Biroului Naţional de Statistică, Produsul Intern Brut al Chinei în primele 9 luni ale acestui an a fost de 4 mii de miliarde de dolari americani.

Indicele Preţurilor de Concum (CPI) a înregistrat un salt de 3,6 la sută în septembrie faţă de luna august, cea mai mare creştere ăn ultimii 2 ani.

Indicele Preţurilor de Consum este folosit ca o aproximare grosieră a evoluţiei ratei inflaţiei.

Guvernul de la Beijing încearcă să menţină rata inflaţiei sub 3  % pe an.

Săptămâna aceasta, Banca Centrală a Chinei a surprins pieţele financiare majorând dobânzile cu 0,25 %, prima creştere din decembrie 2007.

După publicarea datelor statistice privind evoluţia economică a Chinei în trimestrul III, principalul indice al Bursei de la Shanghai a scăzut cu 1,3%, iar cel al Bursei de la Shenzen cu 0,77%.  


Etichete Chinaeconomiestatisticătrimestru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live