Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

22 Mai 2015
Vizualizari: 1102
Comentează add

Guvernatorul BNR a spus azi că România se află pe o traiectorie de creştere robustă şi sustenabilă, care poate fi şi de durată, dacă nu se fac greşeli în politicile economice.

Creşterea economică a României, "robustă şi sustenabilă"

iulian-olescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Foto: Arhivă.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, apreciază creşterea economică a României drept robustă şi sustenabilă.

La rândul său, Leszek Balcerowicz, artizanul reformelor din Polonia postcomunistă, consideră că pentru România ar fi utile simplificarea impozitării, privatizarea companiilor de stat şi reformele în domenii cheie, inclusiv cel al educaţiei.

El a fost invitatul de onoare al evenimentului cu tema "Perspectivele sectorului bancar şi ale economiei", organizat de Consiliul Patronatelor Bancare din România.

O ţară ca România, care a realizat un grad înalt de consolidare fiscală, mai ridicat decât cel din Polonia, ar trebui să păstreze acest bun, să nu îl irosească - a declarat astăzi cel care este considerat părintele reformelor poloneze postcomuniste, fostul preşedinte al Băncii Centrale din Polonia, Leszek Balcerowicz.

Principalul motor al creşterii economice "îl reprezintă reformele structurale"

El adaugă că investiţiile publice nu le pot înlocui pe cele private şi că principalul motor al creşterii economice îl reprezintă reformele structurale.

"Nu este adevărat că în ţări ca Polonia sau altele creşterea economică a fost determinată în cea mai mare măsură de utilizarea fondurilor europene. Fondurile europene nu pot ţine locul reformelor, deoarece criteriul care defineşte succesul sau eşecul unei economii ese ritmul de creştere al noilor întreprinderi şi al firmelor mici", a spus Leszek Balcerowicz.

Şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a reafirmat importanţa reformelor structurale.

"Creşterea concurenţei şi a eficienţei în sectoare cheie al economiei, precum cel al energiei, unde reformele sunt întârziate, domeniul transporturilor, unde avem, probabil, cele mai mari întârzieri, identificarea unor soluţii la şomajul ridicat în rândul tinerilor, dar şi dezvoltarea unei infrastructuri de transport de calitate", a spus guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu a mai afirmat că România se află pe o traiectorie de creştere robustă şi sustenabilă, care poate fi şi de durată, dacă nu se fac greşeli în politicile economice.


Etichete Guvernatorul Băncii NaţionaleMugur IsărescuLeszek Balcerowiczartizanul reformelor din PoloniaConsiliul Patronatelor Bancare din România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live