Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Iulie 2019
Vizualizari: 431
Comentează add

Creşterea economică a României, de 4%, anul trecut, a rămas robustă, dar s-a bazat mai mult pe consum şi mai puţin pe investiţii, a atras atenţia guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Creşterea economică a României a rămas robustă

florin-lepadatu

 Foto BNR

Creşterea economică a României, de 4%, anul trecut, a rămas robustă, dar s-a bazat mai mult pe consum şi mai puţin pe investiţii, a atras atenţia guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, la prezentarea raportului anual al instituţiei.

România se află, însă, printre ţările cu cea mai mică datorie publică, nivelul acesteia fiind de 35% din Produsul Intern Brut, a mai precizat, miercuri, Mugur Isărescu: "Suntem cu 35% datorie publică în PIB, una dintre ţările cu datoria cea mai mică din Uniunea Europeană, şi e bine să nu performăm invers în acest sector.

Acest lucru este remarcabil şi remarcat, inclusiv de agenţiile de rating, şi se observă şi în faptul că ne putem împrumuta, împrumuturi mari de pe pieţele internaţionale şi la costuri relativ scăzute."

În ceea ce priveşte nivelul de 3,84% al inflaţiei, anunţat pentru luna trecută de Institutul Naţional de Statistică, şeful Băncii Centrale a spus că se aştepta la o scădere a acestuia, dar că este plăcut surprins că procentul a coborât sub 3,9.

Mugur Isărescu a explicat că inflaţia a scăzut pentru că au coborât uşor preţurile la alimente, dar şi la mărfurile nealimentare, potrivit Rador.


Etichete BNRMugur Isărescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live