Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Septembrie 2021
Vizualizari: 93
Comentează add

Autorităţile sunt preocupate de creşterea semnificativă a preţurilor la energie.

Creşterea semnificativă a preţurilor la energie

florin-lepadatu

Foto: romgaz.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Creşterea semnificativă a preţurilor la energie a ajuns să preocupe tot mai mult şi autorităţile.

Subiectul, care îi alarmeză deja pe mulţi români, va fi dezbătut miercuri în Parlament, la Camera Deputaţilor, unde este invitat ministrul de resort, Virgil Popescu, să de explicaţii despre această evoluţie.

Legisaltivul a înfiinţat şi o comisie de anchetă, cu suţinerea tuturor grupurilor parlamentare, pe fondul unei creşteri, în timpul verii, cu peste 20 la sută a tarifelor.

Şi urmează sezonul rece, când consumul va fi mult mai mare, aşa că presiunea financiară asupra gospodăriilor va creşte substanţial.

Românii cu venituri mici ar urma să fie sprijiniţi din noiembrie prin Legea consumatorului vulnerabil.

Însă, pe fondul disputelor politice, la o săptămână de la adoptarea în Parlament, legea nu a fost transmisă încă spre promulgare, a semnalat marţi ministrul muncii, Raluca Turcan. 


Reporter: Cătălin Purcaru: "Ministrul Raluca Turcan a transmis pe o rețea de socializare că documentul vine cu măsuri de sprijin financiar pentru mai mult de 500.000 de familii. Ea a atrage atenția că o tergiversare a publicării legii în Monitorul Oficial va însemna inclusiv întârzierea adoptării normelor metodologice, pentru a putea fi aplicată de la 1 noiembrie. Proiectul de lege privind consumatorul vulnerabil a fost adoptat la începutul săptămânii trecute în plenul Camerei Deputaților, for decizional, cu susținerea tuturor grupurilor parlamentare. Documentul prevede că venitul mediu lunar până la care se acordă ajutor pentru încălzire este de 1.386 de lei pe persoană în cazul familiei și de 2.053 de lei în cazul persoanei singure. Premierul Florin Cîțu dădea asigurări recent că Executivul are mai multe soluții pentru a se asigura că facturile la energie și gaze nu vor fi o problemă în această iarnă, inclusiv compensarea unei părți importante din factură."

Preocupare privind creşterea facturilor este şi la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Florin Cîţu au discutat marţi cu reprezentanţi ai companiei energetice Enel despre evoluţiile recente de pe piaţa autohtonă de energie.

Preşedintele Iohannis a transmis conducerii Enel că este cazul ca firmele din sector şi autorităţile să se coordoneze într-un efort comun pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, dar şi a firmelor, puternic afectate deja de creşterea preţurilor.


Etichete gaze naturalegaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live