Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Aprilie 2015
Vizualizari: 1434
Comentează add

Fondul Monetar Internaţional a revizuit în creştere la 2,7% de la 2,4 procente estimările privind avansul economiei româneşti, în acest an.

Creştere economică pentru România de 2,7% în 2015

radiojurnal

FMI. Foto: Arhivă. 

Potrivit unui raport publicat astăzi de instituţia financiară internaţională pentru 2016, FMI prognozeză că economia românească va înregistra un avans de 2,9%, peste cel de 2,5 %, prognozat în luna octombrie a anului trecut. 

Pe de altă parte, FMI a revizuit în scădere estimările privind evoluţia preţurilor de consum în România, acestea urmând să crească cu un procent în acest an. Pentru anul viitor, instituţia financiară estimează o creştere de 2,4% - se precizează în raport.
 
La nivel regional, Europa Emergentă, FMI susţine că activitatea economică a încetinit anul trecut şi mai multe ţări au intrat în deflaţie. 
 
În acest an însă preţurile reduse la petrol vor da un impuls creşterii economice dar se vor adăuga şi presiunilor dezinflaţioniste. 
 
Acolo unde este posibil, politica monetară ar trebui folosită pentru a susţine cererea internă, iar ţările cu poziţii fiscale slabe ar trebui să-şi refacă rezervele fiscale.
 
"Politica monetară ar trebui să rămână relaxată în Polonia şi România, având în vedere prognoza de inflaţie redusă şi fenomenul de relaxare cantitativă din zona euro. Investiţiile publice pot fi devansate pentru a contracara efectul negativ apărut de pe urma măsurilor planificate de consolidare fiscală, aşa cum sunt avute în vedere în Polonia şi România, sprijinite de o absorbţie mai mare a fondurilor europene", se arată în raportul FMI.
 
La nivel global, FMI estimează că economia mondială va înregistra o creştere de 3,5% în 2015 şi un avans de 3,8% în 2016, în linie cu prognozele din ianuarie, după ce în 2014 economia mondială a înregistrat o creştere de 3,4%.

Etichete instituţia financiară internaţionalăFMI prognozeză că economia românească va înregistra un avans de 2,9%FMI a revizuit în scădere estimările privind evoluţia preţurilor de consumEuropa Emergentă,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live