Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

19 Februarie 2015
Vizualizari: 1154
Comentează add

Ministrul de finanţe Darius Vâlcov estimează că măsurile de relaxare fiscală ar putea conduce la o creştere economică de 4,4% în 2016.

Creştere economică de 4,4% în 2016 ca urmare a relaxării fiscale

iulian-olescu

Ministrul finanțelor, Darius Vâlcov. Foto: gov.ro.

Ministrul de finanţe a afirmat astăzi că scăderea taxei pe valoarea adăugată de la 24% la 20% precum şi reducerea sau eliminarea accizelor pentru unele produse ar putea intra în vigoare mai devreme de ianuarie anul viitor, cum anunţase guvernul.

Ca să prevină scăderea vânzărilor înainte de aplicarea relaxării fiscale, Darius Vâlcov nu a precizat şi data la care ar urma să să se aplice.

Şeful finanţelor a mai estimat că România va înregistra o creştere economică de 4,4% în 2016, ca urmare a acestor măsuri de relaxare fiscală.

Ministrul de finanţe a răspuns astfel îngrijorărilor legate de scăderea încasărilor bugetare, după reducerea taxelor şi a impozitelor.

El a explicat că această creştere economică, alături de acţiunile ANAF împotriva evaziunii, vor ajuta autorităţile să recupereze o parte din veniturile care se pierd, estimate de guvern la 9 miliarde de dolari. 


Etichete TVAtaxeDarius VâlcovministrufinanţeeliminareaccizeANAFrelaxare fiscalăcreştere economică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live