Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Noiembrie 2020
Vizualizari: 311
Comentează add

Tot mai multe regiuni din Spania închid restaurantele şi activităţile neesenţiale din cauza numărului mare de cazuri de COVID, dar deocamdată nu se prevede izolarea domiciliară.

Creştere a numărului de cazuri de COVID în Spania

florin-lepadatu

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Tot mai multe regiuni din Spania închid restaurantele şi activităţile neesenţiale din cauza numărului prea mare de cazuri de COVID, dar deocamdată nu se prevede izolarea la domiciliu.

În zona Madridului, unde locuieşte o importantă comunitate de români, Ministerul Sănătăţii a corectat datele privind cazurile de infectare cu coronavirus. La bilanţul de la începutul pandemiei au fost adăugate peste 25.000 de persoane testate pozitiv şi 1.623 de morţi.

Corespondenta RRA Annamaria Damian are explicaţiile.

Reporter: Diferenţele sunt provocate de o schimbare a criteriilor de numărare a cazurilor, astfel, de la începutul pandemiei au fost testate pozitiv 1.284.000 de persoane, iar numărul decedaţilor este 38.818. Potrivit Ministerului Sănătăţii de la Madrid, la cazurile existente au fost adăugate 25.000 şi numărul persoanelor decedate a crescut odată cu această corectare cu 1.623. Datele corespund întregii perioade de pandemie. Responsabilii de sănătate din regiuni şi ministrul sănătăţii, Salvador Illa, au stabilit un termen de aproximativ trei săptămâni pentru a vedea eficienţa măsurilor aplicate în prezent pentru reducerea focarelor. 

Salvador Illa: Se iau măsuri pe baza indicatorilor din strategia naţională şi trebuie să evaluăm riguros rezultatul acestora. Pentru asta avem nevoie de 2-3 săptămâni. Aceasta a fost concluzia. Nu este momentul unei izolări la domiciliu, pentru că există alte soluţii de luptă împotriva răspândirii virusului. 

Reporter: Cele două oraşe autonome, Ceuta şi Melilla, dar şi Regiunea nordică Asturia, au cerut adaptarea stării de urgenţă actuale pentru includerea carantinei generale. Pe de altă parte, regiunile au transmis Ministerului Sănătăţii că în aceste luni de toamnă se constată o creştere importantă cu 30% a numărului de persoane care se vaccinează împotriva gripei.


Etichete spaniaincidentacovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live