Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

19 Octombrie 2010
Vizualizari: 1783
Comentează add

Plenara CC al Partidului Comunist din China a hotărât pentru următorul cincinal creşterea bunăstării sociale şi construcţia de locuinţe la preţuri accesibile.

Creştere a economiei chineze, pe baza consumului intern

sergiu-stet-shanghai

Preşedintele Chinei, Hu Jintao. Foto: Reuters

China va trebui să facă paşi importanţi pe calea restructurării economiei pentru a putea menţine un ritm stabil şi relativ rapid de creştere economică, conform deciziei plenului Comitetului Central al Partidului Comunist din China.

Liderii PCC au luat decizii privind priorităţile Chinei pentru următorul cincinal, 2011-2015. Conform unui comunicat de presă publicat la finalizarea întrunirii plenului "pe lângă restructurarea economiei, trebuie depuse eforturi semnificative pentru promovarea reformei politice”.

Principalele obiective ale cincinalului 2011-2015 sunt construirea unei societăţi rezonabil de prospere, continuarea reformelor actuale şi accelerarea procesului de deschidere a economiei.

Directorul Comisiei Naţionale de Dezvoltare şi Reformă, Zhang Ping, a declarat că asigurarea continuării creşterii economice are la bază bunăstarea socială şi construcţia de locuinţe la preţuri accesibile.

"Pe termen lung, strategia dezvoltarii economice şi sociale a Chinei constă în încurajarea consumului intern”, a spus Zhang Ping.

 

Conform estimărilor, economia Chinei va creşte cu aproximativ 50 la sută până în 2015 urmând ca Produsul Intern Brut să atingă nivelul de 7.500 de miliarde de dolari. În anul 2015, economia Chinei ar urma să o lase în urmă pe cea a Japoniei şi să se apropie de cea a Statelor Unite ale Americii, cea mai mare economie din lume.

 

Xi Jinping a fost numit vicepreşedinte al Comisiei Militare Centrale a Partidului Comunist din China.

 

Vicepreşedintele Xi Jinping a fost numit vicepreşedinte al Comisiei Militare Centrale, instituţia care controlează activitatea Armatei Populare de Eliberare de aproximativ 2 milioane de militari.

 

Numirea este interpretată de observatorii internaţionali ca un semnal puternic privind faptul că Xi Jinping este favorit ca succesor al actualului preşedinte, Hu Jintao.

 

Mandatul lui Hu Jintao,  de secretar general al PCC, expiră în 2012, iar mandatul de preşedinte al Chinei în 2013.

 

Xi Jinping, în vârstă de 57 de ani, este şi membru al Comitetului Executiv al Biroului Politic al PCC. El a deţinut mai multe funcţii importante înainte să fie numit vicepreşedinte al Chinei. Printre acestea s-au numărat funcţia de secretar al organizaţiei PCC în provinciile Zhejiang, guvernator al provinciei Fujian şi secretar al organizaţiei municipale a PCC în Shanghai.

 

Într-unul dintre discursurile de anul acesta, care a atras atenţia, vicepreşedintele Xi Jinping a cerut să se renunţe la limbajul de lemn şi la vorbele fără conţinut din declaraţiile publice ale oficialilor.

 

Declaraţia a fost făcută în faţa studenţilor de la Şcoala centrală de cadre a Partidului Comunist din China. Xi Jinping a spus că persoanele cu funcţii de conducere trebuie să vorbească sincer, scurt şi pe înţelesul tuturor şi să acorde mai multă atenţie rezolvării problemelor semnalate de cetăţeni.

 

 


Etichete Chinapartidul comunistXi JinpingHu Jintao

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live