Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Iulie 2021
Vizualizari: 442
Comentează add

V. Gheorghiță: Pentru România estimările specialiştilor arată că mai puţin de jumătate din populaţie beneficiază de un grad de protecţie anti-coronavirus. (VIDEO)

Creştere a cazurilor de infectări cu varianta Delta #COVID-19 Creştere a cazurilor de infectări cu varianta Delta #COVID-19 - Conține video

radiojurnal

Valeriu Gheorghiță, coordonator Campanie nationala de vaccinare anti-Covid. FOTO: gov.ro.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 s-a apropiat astăzi de pragul de 100 pentru prima oară în ultima lună, iar evoluţia epidemiei în România este din nou pe o uşoară tendinţă de creştere.

Aproximativ 100 de infectări cu tulpina Delta a coronavirusului mai uşor transmisibil au fost identificate până acum, anunţă autorităţile.

Este vorba de varianta care a provocat deja un nou val de îmbolnăviri în mai multe ţări din Europa.

Pentru România estimările specialiştilor arată că mai puţin de jumătate din populaţie beneficiază de un grad de protecţie anti-coronavirus, a precizat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.


Valeriu Gheorghiţă: La nivel naţional, ponderea populaţională cu un grad de protecţie faţă de boala COVID-19, cumulat prin boală şi vaccinare este estimat la circa 44%. Există, evident, diferenţe de la un judeţ la altul. Sunt două judeţe: judeţul Cluj, judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti care au o rată de imunitate de grup de peste 60%. Vaccinurile, în momentul de faţă, sunt foarte eficiente împotriva formelor severe, împotriva spitalizării. Sigur că nu vorbim de protecţie 100%, însă vaccinarea cu schemă completă reduce substanţial riscul de spitalizare şi riscul de deces. În momentul de faţă, în Marea Britanie, pentru că este un exemplu pentru toată lumea, amplitudinea acestui val 4 este la circa două treimi din valul precedent, dar dacă ne uitam la spitalizare şi decese, doar 10% din cazurile confirmate sunt spitalizate în momentul de faţă, comparativ cu ce se întâmpla în valul precedent şi rata de mortalitate este de doar 3,3%, comparativ cu ce se întâmpla în valul precedent.

VIDEO: Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV.

(RS)


Etichete coronavirusvarianta deltavaleriu gheorghitacovidromania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live