Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Septembrie 2021
Vizualizari: 310
Comentează add

Creştere abruptă a numărului de cazuri de COVID-19 în România.

Creştere abruptă a numărului de cazuri de COVID-19 în România

florin-lepadatu

      Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI:  Numărul cazurilor de COVID şi al deceselor asociate, înregistrate într-o singură zi, a crescut abrupt în România, marţi fiind atins un record al ultimelor cinci luni.

Cel mai recent bilanţ indică aproape 4000 de noi infectări.

Au fost anunţate, de asemenea, 96 de decese, iar la terapie intensivă sunt internaţi 675 de pacienţi, 10 dintre ei fiind minori.

Pe de altă parte, ritmul campaniei de vaccinare se menţine lent, în ciuda apelurilor repetate ale specialiştilor.

Doar circa 10.500 de oameni s-au vaccinat anti-COVID, la nivel naţional, în ultimul interval, de 24 de ore, de raportare.

În plus, tulpina Delta a virusului are o putere mai mare de transmitere faţă de variantele precedente, spune coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

În aceste condiţii, autorităţile se aşteaptă ca tot mai mulţi oameni să se îmbolnăvească de COVID.


Reporter: Andrei Şerban: "În acest moment, unul din doi români nu este protejat în niciun fel în faţa bolii COVID-19 pentru că ori nu este vaccinat, pri nu a trecut prin boală. Pericolul cel mai mare este dat de faptul că tulpina Delta a SARS-CoV-2 se răspândeşte mult mai repede decât tulpinile anterioare şi produce forme mai grave ale bolii de care sunt afectaţi, în special, cei care nu s-au vaccinat. Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.


Valeriu Gheorghiţă: Din păcate, vedem că un număr din ce în ce mai mare de persoane ajung în terapie intensivă într-un timp relativ scurt, ceea ce reprezintă un fenomen absolut îngrijorător din punctul meu de vedere. Dacă ne uităm la cazurile diagnosticate de infecţie cu SARS-CoV-2, peste 80% sunt cazuri la persoane nevaccinate şi, de asemenea, la decese, peste 92% din decese sunt la persoane nevaccinate.

În aceste condiţii, vaccinarea, purtarea măştii şi evitarea zonelor aglomerate rămân în continuare mijloacele de protecţie împotriva bolii. Valeriu Gheorghiţă a mai spus că la începutul lunii viitoare, Agenţia Europeană a Medicamentului ar putea să recomande administrarea celei de-a treia doze de vaccin. "

Aproape 40 la sută din totalul infectărilor înregistrate săptămâna trecută în ţara noastră au fost cu varianta Delta, evoluţia acesteia având o tendinţă crescătoare, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live