Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU (sport si muzica) Miercuri, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Ianuarie 2018
Vizualizari: 740
Comentează add

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie a decis majorarea preţului gazelor pentru consumatorii casnici începând cu 10 ianuarie 2018.

Creşte preţul la gaze...

florin-lepadatu

 

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie a decis majorarea preţului gazelor pentru consumatorii casnici începând cu 10 ianuarie 2018, astfel că o factură medie va creşte cu 4,8 lei pe an, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Reprezentanţii instituţiei explică faptul că, odată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 64/ 2016, respectiv 1 aprilie 2017, preţul gazelor naturale din producţia internă se stabileşte în mod liber pe piaţă, pe baza cererii şi ofertei, şi constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale (CUG) şi, implicit, a preţurilor finale la consumatorii casnici.

Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/ MWh, a fost aprobată în şedinţa Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017.

Oficialii ANRE mai arată că impactul unitar în preţurile practicate de furnizorii clienţilor casnici reglementaţi este de 0,68 bani/ KWh, ceea ce reprezintă o creştere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 KWh/ lună/ loc de consum.


Etichete GazeANRE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live