Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2022
Vizualizari: 213
Comentează add

Oamenii continuă să îşi cureţe terenurile cu ajutorul focului. Pompierii reamintesc că această operaţiune este permisă doar cu aprobarea autorităţilor.

Creşte numărul incendiilor de vegetaţie uscată raportate în ultima perioadă

radiojurnal

Foto: Adriana Tudose / RRA

Creşte numărul incendiilor de vegetaţie uscată raportate în ultima perioadă, deoarece oamenii continuă să îşi cureţe terenurile cu ajutorul focului. Pompierii reamintesc că această operaţiune este permisă doar cu aprobarea autorităţilor, dar de cele mai multe ori proprietarii ignoră sfaturile acestora, iar incendiile ajung să producă pagube materiale.

Corespondentul RRA, Gabriel Sava, a transmis detalii din judeţul Vrancea.

Gabriel Sava: În interval de numai trei zile, pompierii militari şi cei voluntari au intervenit pentru stingerea şi lichidarea a şase incendii de vegetaţie uscată. Vântul a îngreunat intervenţiile şi din fericire nu au fost înregistrate victime.

Florin Olaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Anghel Saligny' al judeţului Vrancea: Conform legislaţiei în domeniul protecţiei mediului, persoanele fizice şi juridice au obligativitatea de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă fără acceptul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului şi fără informarea în prealabil a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă. Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii sunt pasibili de sancţiune contravenţională care prevede aplicarea unei amenzi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. De la începutul anului echipajele specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Anghel Saligny' al judeţului Vrancea şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au intervenit la 14 incendii de vegetaţie uscată, au cuprins o suprafaţă totală de circa 65 de hectare.


Gabriel Sava: În niciuna dintre situaţii autorităţile nu fuseseră informate şi nu fusese solicitat sau obţinut vreun permis de lucru cu focul. Dincolo de amenzi, în cazul în care sunt bunuri distruse în incendiul produs, cei vinovaţi pot fi obligaţi şi la plata unor despăgubiri civile.


Etichete incendii de vegetaţie uscatăpagube materialejudeţul vrancea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live