Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

7 Noiembrie 2015
Vizualizari: 863
Comentează add

Autorităţile guvernamentale confirmă existenţa a şase decese care s-au întâmplat în noaptea care a trecut şi în această dimineaţă.

Crește bilanțul tragediei "Colectiv", 38 de morți

petruta-obrejan

Ședință de guvern. Foto: gov.ro.

6 răniţi în incediul din Clubul Colectiv au murit astăzi. Bilanţul a ajuns astfel, la 38. 4 dintre ei au decedat la spitalele din ţară, iar doi, în Olanda.

Anunţul a fost făcut azi la Guvern, într-o conferinţă de presă, la care au participat premierul interimar, Sorin Câmpeanu, ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi reprezentanţi ai spitalelor în care se află răniţi.

Până în acest moment autorităţile guvernamentale confirmă existenţa a şase decese care s-au întâmplat în noaptea care a trecut şi în această dimineaţă.

Patru dintre ele s-au produs în spitalele bucureştene, două la Spitalul de Arşi şi câte unul la Spitalele Universitar şi Floreasca, iar alţi doi pacienţi au decedat imediat după transferarea lor în străinătate.

Costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate, "decontate integral din fondul de rezerva al guvernului"

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, spunea că din cei 107 pacienţi care mai sunt spitalizaţi 48 sunt în stare gravă şi critică, însă Guvernul va aloca toate fondurile necesare pentru tratarea şi recuperarea acestor pacienţi.

"Vor fi decontate integral costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate din Fondul de rezervă al Guvernului. În ceea ce priveşte aparţinătorii, vom deconta cheltuielile, indiferent de durata necesară, de transport, cazare şi masă pentru câte un aparţinător pentru fiecare pacient.

"Acest decont se va face în regim de urgenţă, într-o primă fază, fie prin direcţiile consulare, ministerul de externe, prin ambasade, fiind cel care s-a implicat deja pentru formalităţile de cazare, fie printr-un program de ajutor de urgenţă gestionat de către Ministerul Muncii", a spus premierul interimar.

În ceea ce priveştesituaţia copiilor de la Grigore Alexandrescu, managerul acestei unităţi, prof. dr. Mircea Enescu spunea că aceştia sunt stabilizaţi, însă există un mare grad de imprevizibilitate în astfel de leziuni.

El a precizat că unul dintre copii, Mihăiţă, a fost deja transportat la Spitalul Militar din Bruxelles.


Etichete incendiu in clubmortiranitipacientispitaleclub colectivOlandaguvernSorin CimpeanuNicolae banicioiuspitalul de arsispitalul UniversitarFloreascaministerul munciicopiispitalul Grigore AlexandrescuMircea EnescuMihaita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live