Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 155
Comentează add

Creşte numărul de infectări cu COVID-19 în România.

Creşte numărul de infectări cu COVID-19 în România

florin-lepadatu

     Foto: Arhiva/ MApN.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : România a înregistrat joi 4.441 de infectări, nivel care nu a mai fost atins din luna aprilie.

Creşte în ritm rapid şi numărul persoanelor cu COVID internate în spital, iar la ATI sunt acum 741 de bolnavi; printre ei, şi 12 minori.

Îngrijorător este că în acest moment în întreaga ţară mai sunt libere 109 paturi de ATI, dintre care 40 pentru copii, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În aceste condiţii, DSP-urile identifică modalităţi de suplimentare a numărului de paturi pentru bolnavii de COVID-19, iar la Tg. Mureş urmează să se redeschidă unitatea mobilă a Spitalului de Urgenţă, amenajată în Sala Polivalentă a Universităţii de Medicină şi Farmacie.

Zece paturi vor fi pregătite în prima etapă - a declarat şeful DSP Mureş, medicul Iuliu Moldovan.


Iuliu Moldovan: Nu am avut încă situaţii care să necesite transferul pacientului din judeţul Mureş în alt judeţ pentru tratamentul pacienţilor critici, dar e nevoie la nivel naţional de paturi de ATI, şi există un plan de rezilienţă care prevede încă din primăvara acestui an ca, atunci când numărul cazurilor începe să crească, spitalele să revină la creşterea numărului de paturi, în funcţie de situaţia epidemiologică, de paturi COVID non-ATI şi de paturi COVID ATI.


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live