Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 108
Comentează add

Indemnizația acordată părinților adoptatori în viitor pentru concediul de acomodare va fi de 85% din salariu, față de 1.700 de lei cât este acum.

Creşte numărul adopţiilor în judeţul Olt

laura-stoican-olt

   Foto: Arhivă. 

Creşte numărul adopţiilor în judeţul Olt. Din ce în ce mai multe familii iau acasă copii aflaţi în grija statului. Sunt sute de copii care acum aşteaptă să-şi cunoască viitorii părinţi, după cum transmite corespondenta noastră Laura Stoican.

Reporter: Numărul copiilor instituţionalizaţi care au fost adoptaţi sau sunt pe cale să ajungă într-o familie este în continuă creștere în județul Olt. Potrivit datelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, numărul acestora aproape s-a dublat față de cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Vestea bună este că Legea adopției a fost simplificată, astfel că visul unor cupluri de a deveni părinți se va îndeplini mai repede. Unele modificări au intrat deja în vigoare de la sfârșitul lunii martie. Indemnizația acordată părinților adoptatori în viitor pentru concediul de acomodare va fi de 85% din salariu, față de 1.700 de lei cât este acum. De asemenea, ei pot primi și alte stimulente financiare dacă înfiază copii încadrați în grad de handicap, copii cu vârste mai mari sau perechi de frați. Pentru aceste două modificări sunt așteptate normele de aplicare pentru a intra în vigoare.

La nivelul județului Olt, în acest moment sunt 175 de copii declaraţi adoptabili. 


Etichete (ii)adoptiicrestereolt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live