Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 1095
Comentează add

Cresc şansele României pentru găzduirea unei fabrici Volkswagen

radiojurnal

Foto: volkswagen.ro.

Decizia Volkswagen de a amâna construirea fabricii în Turcia a declanşat o nouă rivalitate între statele balcanice pentru găzduirea acestei uriaşe investiţii de 1,3 miliarde de euro, comentează agenţiile Reuters şi Bloomberg.

Compania germană analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa uzină din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă optase pentru Turcia.

Compania germană a anulat decizia privind construirea uzinei din Turcia, pe fondul criticilor internaţionale la adresa operaţiunilor militare derulate de Ankara în Siria şi al temerilor legate de efectele negative asupra imaginii societăţii.

Cel mai mare producător auto din lume nu reuşeşte să-şi depăşească rivalii din Asia din cauza costurilor ridicate cu forţa de muncă la fabricile sale din Europa Occidentală, ceea ce a determinat o schimbare de direcţie, spre Europa de Est.

Bulgaria, România şi Serbia au încă forţă de muncă disponibilă şi sunt relativ stabile faţă de Turcia, care se confruntă acum cu turbulenţe, susţin oficialii companiei germane.

Fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, în prezent europarlamentar, a anunţat că Volkswagen a analizat municipiul Arad ca variantă pentru amplasarea unei fabrici în regiune. El a adăugat că municipalitatea avea în plan să acorde peste 1.000 de hectare pentru această investiţie, care ar fi creat 4.000 de locuri de muncă.

Şi ministrul pentru Mediul de Afaceri şi Comerţ. Stefan-Radu Oprea. a confirmat că executivul a reluat discuţiile cu grupul german pentru a aduce investiţia în România.
 


Etichete VolkswagenfabricaTurcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live