Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

24 August 2016
Vizualizari: 890
Comentează add

Creditele în lei acordate populaţiei de către bănci se menţin la un nivel ridicat, ritmul de creştere nefiind influenţat de aplicarea Legii dării în plată.

Creditele în lei acordate de bănci "se menţin la un nivel ridicat"

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Creditele în lei acordate populaţiei de către bănci se menţin la un nivel ridicat, ritmul de creştere nefiind influenţat de aplicarea Legii dării în plată.

Potrivit datelor publicate astăzi de Banca Naţională a României, împrumuturile pentru persoanele fizice au ajuns, în iulie, la  61 de miliarde de lei,  cu o creştere de aproape 2% faţă de luna precedentă.

Situaţia este diferită în cazul companiilor: atât creditarea, cât şi economisirea în lei au înregistrat scăderi luna trecută.

Creditul în lei s-a majorat cu 0,5% în iulie faţă de luna precedentă pe seama creşterii cu aproape 2% a împrumuturilor pentru populaţie, în timp ce creditele pentru companii s-au redus cu 1%.

Faţă de finalul lunii iulie 2015 însă creditul pentru populaţie consemnează o creştere cu aproape 30%, iar cel pentru persoane juridice cu 4,4%.

Împrumuturile în valută îşi continuă declinul, atât faţă de luna precedentă, cât şi faţă de perioada similară a anului trecut.

Depozitele în lei ale rezidenţilor consemnează în iulie o scădere cu aproape 1% faţă de luna precedentă, în special pe seama reducerii cu peste 3% a depozitelor companiilor, în vreme ce depozitele gospodăriilor populaţiei au stagnat.

Faţă de perioada similară din 2015, însă avem din nou creşteri cu peste 10% în cazul depozitelor populaţiei şi cu peste 21% la companii.

Ar mai fi de menţionat creşterea cu aproape 2% înregistrată în iulie faţă de luna precedentă de depozitele în valută ale persoanelor juridice.


Etichete credite leibancipopulatielegea darii in platadepoziteimprumuturi in valuta declinbnr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live