Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Iunie 2020
Vizualizari: 464
Comentează add

IMM-urile deși au beneficiat de sprijin semnificativ şi anterior crizei COVID-19, se prognozează că vor avea în continuare cea mai ridicată nevoie de finanţare.

Credite neperformante prin scăderea calităţii solicitărilor de împrumuturi

radiojurnal

 

Banca Europeană de Investiţii avertizează asupra pericolului creditelor neperformante, în urma unei analize privind creditul bancar în zona Europei Centrale, de Est şi de Sud-Est.

Principalele concluzii au fost prezentate de coordonatorul acestui raport, Luca Gattini, în cadrul unei conferinţe online.


Luca Gattini:
Sistemul bancar din regiune a intrat în criza determinată de pandemia de COVID-19 într-un moment în care se află într-o poziţie Mai degrabă sănătoasă, determinată de o cerere de credit puternică, o relaxare prudentă a condiţiilor ofertei bancare, o scădere a împrumuturilor neperformante, poziţii privind capitaluri relativ solide etc. Întreprinderile mici şi mijlocii, în ciuda faptului că au beneficiat de sprijin semnificativ şi până la momentul crizei actuale, se prognozează că vor fi în continuare segmentul cu cea mai ridicată nevoie de finanţare, ceea ce face ca activitatea BEI şi altor instituţii financiare internaţionale să fie foarte necesară. De asemenea, odată cu deteriorarea calităţii solicitărilor de împrumuturi, se anticipează că vor creşte creditele neperformante.


Etichete Banca Europeană de Investiţiicreditele neperformantezona Europei Centralede Est şi de Sud-Est

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live