Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

6 August 2014
Vizualizari: 1102
Comentează add

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu a insistat, din nou, astăzi, ca băncile să relanseze creditarea, în special în lei, dar cu prudenţă.

Creditarea trebuie reluată, "dar cu prudență"

cristina-dumitrescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Foto: Arhivă. 

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu a insistat, din nou, astăzi, ca băncile să relanseze creditarea, în special în lei, dar cu prudenţă.

În acest fel, a spus Isărescu, s-ar reduce lichiditatea din sistem care acum este în exces, în special din cauza intrărilor de capital peste aşteptări, pe fondul crizei din Ucraina.

Intrările mari de capital pe piaţa românească au determinat o apreciere conjucturală a monedei naţionale a spus guvernatorul, care a avertizat că volatilitatea cursului de schimb se  transmite cel mai repede în preţuri- foarte puţin atunci când leul se apreciază şi aproape dublu când moneda naţională se depreciază.

Mugur Isărescu a mai subliniat că aprecierea masivă a cursului de schimb poate determina închiderea unor firme care nu mai pot reveni în piaţă când rata de schimb se întoarce la niveluri mai înalte, pentru că pierd atât angajaţi, cât şi pieţe de desfacere.


Etichete creditareMugur Isăresculichiditatecriza din Ucrainacurs de schimb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live