Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

27 Martie 2014
Vizualizari: 1264
Comentează add

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea, spune că în cazul persoanelor fizice creditarea s-a contractat mai puţin decât indică statisticile.

Creditarea s-a contractat "mai puţin decât în statistici"

iulian-olescu

Radu Graţian Gheţea. Foto arhiva

Creditarea s-a contractat, dar nu chiar cu nivelul pe care îl indică statisticile, a declarat astăzi preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea.

În cazul împrumuturilor pentru companii s-ar putea să se fi înregistrat chiar o uşoară creştere, afirmă Radu Graţian Gheţea.

Preşedintele ARB spune că în statistici nu sunt reflectate toate realităţile activităţii bancare din ultimul an.

"Omitem toate creditele care au fost vândute, neperformante, şi care au diminuat soldul, sold care a trebuit să fie înlocuit cu alte credite.

"În ultima perioadă, în România, datorită subvenţiilor din fonduri naţionale sau din fonduri europene, pentru care băncile au făcut aşa-numitele credite-punte, mai ales cele din agricultură - ai dat creditul în luna martie şi s-a rambursat în luna octombrie; păi ăsta nu se reflectă, dar efortul pe care l-a făcut banca respectivă există.

"S-a contractat creditarea, dar oare s-a contractat cu 3%, cât arată simpla comparare a cifrelor de la 31 decembrie 2012 cu 31 decembrie 2013? Răspunsul meu este categoric: contractarea este mult mai mică. Dacă nu cumva există o mică creştere", spune Radu Graţian Gheţea.

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor a participat la o reuniune pe teme financiare, organizată de ziarul "Bursa".


Etichete creditcreditarebancăstatisticăîmprumutRadu Graţian Gheţea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live