Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

29 Aprilie 2021
Vizualizari: 940
Comentează add

Credincioșii vor participa la Denia celor 12 Evanghelii, care evocă ultimele momente din viața lui Iisus Hristos până la răstignire.

Credincioșii vor participa la Denia celor 12 Evanghelii

remus-radulescu

Mănăstirea Putna. Foto: Arhivă.

Creștinii ortodocși și greco- catolici sunt astăzi în Joia Mare, ziua în care își amintesc de Cina cea de Taină, de arestarea și de judecarea lui Iisus. Credincioșii vor participa, în această seară, la Denia celor 12 Evanghelii, care evocă ultimele momente din viața lui Iisus Hristos până la răstignire. Un fragment din această slujbă se va auzi și la Radio România Actualități, în direct de la Mănăstirea Radu Vodă din București, începând cu ora 18:05.

La ultima cină pe care a luat-o cu ucenicii, Iisus Hristos a instituit Sfânta Liturghie, ritualul care oferă creștinului posibilitatea să se împărtășească cu Trupul și Sângele Domnului. În aceeași zi, conform Evangheliei lui Ioan, Iisus a făcut gestul umil de a spăla picioarele ucenicilor.

După Cina cea de Taină, Domnul s-a retras în grădina Ghetsimani ca să se roage. Acolo a fost arestat în urma trădării lui Iuda, a fost judecat în fața arhiereilor evrei și condamnat la moarte pentru blasfemie. Relatarea acestor momente o vor auzi credincioșii în această seară, la Denia din Joia Mare, slujbă în care sunt citite douăsprezece fragmente din Evanghelie, care vorbesc despre arestarea, judecata, condamnarea și răstignirea lui Iisus Hristos.


Etichete (ii)deniicina cea de taina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live