Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

9 Decembrie 2016
Vizualizari: 766
Comentează add

Luigi Boicea, tânărul craiovean acuzat că s-a pregătit pentru atentate teroriste, va fi prezentat vineri Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Craioveanul acuzat de propagandă islamistă a fost reţinut

diana-surdu

 Foto: Arhivă.

Procurorii DIICOT l-au reţinut în seara zilei de joi, 8 decembrie, pe un tânăr din Craiova pe care îl acuză că a făcut propagandă islamistă şi că s-a instruit pentru a comite un act terorist.

Luigi Boicea, în vârstă de 18 ani, a intrat în colimatorul anchetatorilor încă de anul trecut, când era minor. A fost pus atunci sub control judiciar, dar pe întreaga perioadă a încălcat sistematic interdicţiile: a continuat să intre pe site-uri ale organizaţiei teroriste Statul Islamic şi a urmat cursuri online desfăşurate de jihadişti de fabricare a unor bombe şi manipulare a armelor de foc.

Potrivit procurorilor, tânărul a încercat să intre în contact cu lideri ori reprezentanţi ai grupării pentru a obţine sprijin pentru savârşirea unui act de terorism. Luigi Boicea va fi prezentat astăzi Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.


Etichete Luigi BoiceajustiţiearestDIICOTatentatcursurionlinejihadbombă artizanalăCraiovaminorarmeStat IslamicISIS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live