Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

26 Ianuarie 2018
Vizualizari: 612
Comentează add

Călin Popescu - Tăriceanu a anunţat că odată cu instalarea viitorului executiv vor fi făcute şi schimbări în programul de guvernare.

C.P. Tăriceanu: Vor fi schimbări în programul de guvernare

alina-stanuta

Liderul ALDE Călin Popescu Tăricean. Foto: Agerpres.

Liderul ALDE, Călin Popescu- Tăriceanu, a anunţat că odată cu instalarea viitorului Executiv vor fi făcute şi schimbări în programul de guvernare.

Printre acestea creşterea salariului minim cu 100 de lei pe an şi eliminarea definitivă a taxei de solidaritate.

Călin Popescu Tăriceanu a spus şi cine ar urma să îl înlocuiască pe Toma Petcu la Energie, portofoliu care îi aparţine formaţiunii sale.

Toma Petcu a anunţat în şedinţa ALDE că renunţă la funcţia de ministru al energiei din motive de sănătate, iar colegii au decis că înlocuitorul acestuia va fi deputatul Anton Anton, fost ministru al educaţiei şi cercetării în guvernele din 2005 şi 2008.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunţa că votul a fost în unanimitate pentru toţi miniştrii pe care partidul îi va trimite în Guvern.

Pe lângă Anton Anton, Teodor Meleşcanu la externe, Graţiela Gavrilescu vicepremier şi ministru al mediului şi Viorel Ilie pentru relaţia cu Parlamentul, sunt propunerile ALDE.

Preşedintele partidului, Călin Popescu- Tăriceanu, declara şi că programul de guvernare al coaliţiei a fost modificat astfel încât taxa de solidaritate a fost eliminată.

Un alt punct al programului de guvernare prevede creşterea salariului minim cu câte 100 de lei pe an până în 2020, astfel încât peste doi ani să se ajungă la un salariu minim net de 300 de euro, iar pentru cei cu studii superioare salariul va creşte cu 150 de lei pe an.

Măsurile sunt absolut necesare în perspectiva evoluţiei economice a României, a mai declarat Călin Popescu- Tăriceanu, care preciza şi că în 2018 nu se vor introduce noi taxe sau impozite, dimpotrivă ele se vor reduce ca număr.


Etichete aldeprogram de guvernarecalin popescu tariceanupsdguvernanton antonteodor melescanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live