Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA MUZICALĂ - continuare Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

26 August 2018
Vizualizari: 949
Comentează add

Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că reforma Justiţiei trebuie dusă la bun sfârşit.

C.P. Tăriceanu: Reforma Justiţiei trebuie dusă la bun sfârşit

angela-matei

Călin Popescu Tăriceanu. Photo: Agerpres.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a anunţat în cursul dimineţii de ieri, pe o reţea de socializare, că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr.

Decizia ministrului vine în contextul protocoalelor încheiate de Parchetul General cu SRI.

Tudorel Toader precizează că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în cel mult 30 de zile.

Anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a generat reacţii diferite în rândul Puterii şi Opoziţiei, după cum ne spune redactorul nostru Angela Matei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că reforma Justiţiei trebuie dusă la bun sfârşit şi califică drept încurajator anunţul privind evaluarea managerială a procurorului general.

Liderul ALDE susţine că prezenţa şi nivelul de infiltrare a statului paralel în justiţia din România sunt de netolerat, iar protocoalele secrete, acţiunile neconstituţionale şi încălcarea libertăţilor fundamentale trebuie să înceteze.

"Trebuie să revenim la controlul democratic al Serviciilor Secrete, iar demersul ministrului Tudorel Toader este fără îndoială un pas necesar în această direcţie", a mai scris preşedintele Senatului pe o reţea de socializare.

Nu de aceeaşi părere este însă şi opoziţia.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban consideră că procedura de evaluare, declanşată de ministrul justiţiei, în cazul procurorului general nu are niciun fel de fundament.

În opinia liderului liberal, Tudorel Toader urmăreşte îndepărtarea din funcţiile de conducere a procurorilor care au îndrăznit să întocmească dosare unor lideri PSD sau ALDE.

Şi USR suţine că ministrul justiţiei se foloseşte de pretextul protocoalelor secrete ca să îl demită pe procurorul general, Augustin Lazăr şi să propună un înlocuitor care să răspundă prompt la comenzile politice ale puterii.


Etichete tariceanureforma Justiţiei trebuie dusă la bun sfârşitministerul justitieitudorel toadersrialdeusrpnlludovic orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live