Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

15 Martie 2019
Vizualizari: 911
Comentează add

Prezent la Galaţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că OUG 114 va fi modificată până la finalul lunii martie.

C.P. Tăriceanu: OUG 114 va fi modificată până la finalul lunii martie

maria-mandita-galati

Liderul ALDE Călin Popescu Tăricean. Foto: Agerpres.

Prezent la Galaţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu  a declarat că OUG 114 va fi modificată până la finalul lunii martie, existând intenţia ALDE în acest sens, împărtăşită şi de PSD, modificări ce ar urma să fie făcute  înainte ca forma actuală a actului normativ să intre în vigoare (respectiv luna aprilie).

Potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, modificările au fost identificate în urma discuţiilor purtate de reprezentanţii ALDE cu o serie de actori economici – BNR,  Asociaţia Română a Băncilor, reprezentanţii firmelor de energie (producători şi distribuitori), administratorii fondurilor de pensii private, a firmelor de comunicaţii şi  a reprezentanţilor oamenilor de afaceri etc.

În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că modificările vor viza eliminarea sistemului de taxare a activelor bancare în funcţie ROBOR, în favoarea mediei tranzacţiilor efective în ultimele trei luni.

În plus, modificările vor cuprinde şi un sistem de bonificaţii pentru bănci, în sensul reducerii până la zero a taxei, în condiţiile în care băncile vor creşte volumului de creditare.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a dezminţit informaţia potrivit căreia se va desfiinţa fondul de pensii private şi a precizat că OUG 114 are ca scop coborârea dobânzilor bancare la nivelul celor practicate în restul UE.

Modificările OUG 114 se vor referi şi la domeniul energiei, dar şi telecomunicaţiilor, a mai adăugat Călin Popescu Tăriceanu. 


Etichete calin popescu tariceanusenatoug 114psdalderoborbnrarb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live