Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA (R) Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 679
Comentează add

Preşedintele Senatului a explicat faptul că modificările legilor justiţiei urmăresc consolidarea independenţei şi scoaterea justiţiei de sub influenţă politică

C.P. Tăriceanu: Justiţia trebuia depolitizată şi abuzurile, stopate

radiojurnal

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu.         Foto: Arhivă.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că legile justiţiei trebuiau modificate, tocmai pentru a depolitiza sistemul judiciar şi a stopa abuzurile.

El a amintit, astăzi, la Arad, că România se regăseşte într-un top al ţărilor cu cele mai multe reclamaţii ale cetăţenilor depuse la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, după Rusia şi Turcia. 

Călin Popescu-Tăriceanu: "Pachetul de legi urmăreşte consolidarea independenţei justiţiei, întărirea capacităţii justiţiei de a fi independentă, scoaterea de sub influenţa politică a numirilor funcţiilor înalte din Procuratură, din zona politică.

După cum ştiţi, propunerea mea şi a ALDE a fost aceea de a trece numirea tuturor procurorilor şefi adjuncţi de la Parchetul General, DIICOT, DNA de la preşedinte la Consiliul Superior al Magistraturii.

Deci, în pofida strigăturilor şi ţipuriturilor din piaţă, vrem să întărim independenţa, nu cum încearcă unii să spună că vrem control politic, controlul politic înseamnă numirea lor de către preşedinte, care este politic, şi ceea ce vrem noi este să punem CSM-ul să facă aceste numiri."


Etichete Călin Popescu-Tăriceanupreşedintele senatuluilegile justiţieiAradCEDOALDECSM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live