Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

5 Iulie 2018
Vizualizari: 481
Comentează add

Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis oficialilor europeni preocuparea cu privire la MCV, care - spune el - riscă să devină un instrument ineficient.

C.P. Tăriceanu consideră că aplicarea MCV trebuie "reanalizată"

alina-bordeiasu

Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Arhivă.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, crede că aplicarea Mecanismului de Cooperarea şi Verificare ar trebui reanalizată în dialogul dintre statele membre şi Comisia Europeană în vederea concluzionării că MCV şi-a îndeplinit, în principalele sale aspecte, misiunea.

În cadrul unei discuţii pe care a avut-o cu şefii misiunilor diplomatice - la Bucureşti - ale statelor membre ale Uniunii, Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis oficialilor europeni preocuparea cu privire la MCV, care - spune el - riscă să devină un instrument ineficient.

Dialogul a mai vizat priorităţile României în Uniunea Europeană, preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii, dar şi construcţia europeană şi rolul pe care România îl joacă în redefinirea acestui proiect.

Preşedintele Senatului a vorbit şi despre procesul de revizuire a legislaţiei penale, precizând că modificările au în vedere o schimbare de concept în politicile penale, urmând ca accentul să fie pus pe stabilirea şi recuperarea prejudiciilor la bugetul statului.


Etichete TăriceanuMCVUEambasadoriMecanismul de Cooperarea şi Verificare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live