Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1312
Comentează add

În R. Moldova, Spania, Italia şi în alte ţări în care se află mari comunităţi de români, prezenţa masivă la vot a format cozi la secţiile de votare.

Cozi la intrarea în secţiile de votare din diaspora

radiojurnal

Cozi la intrarea în secţiile de votare din Spania. Foto Annamaria Damian. 

La Chişinău, mii de oameni aşteaptă, la această oră, la intrarea în secţiile de votare pentru alegerile prezidenţiale din România. 

După cum ne transmit colegii de la Radio Chişinău, cozile s-au format încă de la ora 7:00, atât la consulat, la Institutul Cultural, cât şi la Ambasada României. 
 
În Republica Moldova funcţionează 21 de secţii de votare şi la toate a fost mărit numărul de cabine de vot, faţă de acum două săptămâni. 
 
Spre deosebire de turul I, până la această oră s-au prezentat mai mulţi cetăţeni la vot, însă prima estimare a prezenţei este aşteptată peste o oră şi jumătate.  
 
Şi românii din Italia au ieşit la vot, de la primele ore ale dimineţii.
 
După cum transmite corespondenta Radio România Elena Postelnicu, la această oră aproximativ o mie de cetăţeni aşteaptă la coadă, la secţiile deschise la consulatele din Roma şi Torino. 
 
La celelalte două secţii din capitala italiană aşteaptă să-şi exercite dreptul de vot peste 400 de persoane. 
 
Cei aproximativ 850 de mii de români cu rezidenţă în Italia au la dispoziţie 51 de secţii de votare.  
 
Cetăţenii români aflaţi în Ungaria pot vota, astăzi, la una dintre cele patru secţii de pe teritoriul acestei ţări, dintre care două la Budapesta.  
 
Pentru a nu se mai repeta situaţia de la turul I, când în mai multe secţii din străinătate au fost cetăţeni care nu au reuşit să voteze, autorităţile le recomandă alegătorilor să completeze din timp declaraţia pe proprie răspundere, pe care să o semneze şi să o dateze în faţa comisiei de votare.

Etichete ChişinăuInstitutul CulturalItaliaSpaniaR. Moldovavotsecţiiprezidențiale 2014

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live