Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

25 Martie 2020
Vizualizari: 777
Comentează add

Spania a ajuns pe locul al doilea în lume în privinţa numărului de decese provocate de coronavirus

Covid-19: Spania, mai multe decese decât China

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto arhivă

Spania a ajuns pe locul al doilea în lume în privinţa numărului de victime ale pandemiei de coronavirus, depăşind China la numărul de persoane decedate.

Sindicatele din sănătate au depus o plângere la Curtea Supremă şi au somat ministerul să pună la dispoziţie, în maxim 24 de ore, echipamentele necesare pentru protecţia celor care lucrează în spitale şi pentru pacienţi.

Cu puțin timp în urmă, ministrul sănătății, Salvador Illa, a anunțat că executivul de la Madrid a plătit peste 400 de milioane de euro pentru cumpărarea echipamentelor necesare din China.

"Am încheiat un contract cu Guvernul chinez în valoare de 432 de milioane de euro pentru următoarele produse: echipamente de protecție individuală, peste 550 de milioane de măşti, care vor fi distribuite de-a lungul următoarelor opt săptămâni, 5,5 milioane și de teste rapide pentru lunile martie-aprilie, 950 de respiratoare, care vor ajunge din aprilie până în iunie, și 11 milioane de perechi de mănuși, distribuite în următoarele patru săptămâni".

Guvernul de la Madrid a cerut anterior ajutor Centrului de Coordonare de Răspuns la Dezastre al NATO.

Autoritățile de la Madrid spun că Spania se apropie de varful epidemiei.

Pe de altă parte, un sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice arată că aproape 70% dintre spanioli erau în favoarea măsurilor stricte împotriva pandemiei de coronavirus chiar de la începutul lunii martie, cu două săptămâni înainte de instituirea stării de urgență.


Autorităţile de la Madrid au anunţat că 738 de pacienţi au murit în ultimele 24 de ore, totalul deceselor depăşind astfel cifra de 3400, cu 133 mai mult decât numărul victimelor înregistrate în China.

(RS)


Etichete spaniacovid-19chinacoronavirusdecese(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live