Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

12 Martie 2021
Vizualizari: 486
Comentează add

"COVID-19" - o nouă metodă de înşelăciune

gabriel-sava

  Foto: Arhivă.

O nouă metodă de înșelăciune este folosită în această perioadă de persoane certate cu legea, profitând de pandemia de COVID 19. Trei bărbați din Tecuci au fost reținuți, după cum au anunțat polițiștii vrânceni, fiind cercetaţi pentru înşelăciune prin metoda "COVID-19" după ce au apelat telefonic cinci persoane din judeţul Vrancea, au pretins că sunt medici şi au cerut victimelor sume de bani pentru achiziţionarea de medicamente pentru persoane presupus bolnave de COVID-19 şi internate în spital.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Vrancea, cu sprijinul de specialitate al IGPR - Direcţia Operaţiuni Speciale şi suportul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Galaţi, au reuşit documentarea activităţii infracţionale a trei bărbaţi, din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi.

În cadrul acţiunii, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie la domiciliul a doi bărbaţi din municipiul Tecuci, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri folosite la comiterea infracţiunilor. Cei trei bărbaţi au fost reţinuți pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi complicitate la înşelăciune în formă continuată - a precizat Paula Enache, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

Activitatea infracțională s-a derulat, după cum au indicat anchetatorii, în primele două luni ale anului, cinci persoane din județul Vrancea fiind induse în eroare. Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 39 de ani, ar fi apelat în mod aleatoriu mai multe numere de telefonie fixă şi s-ar fi prezentat a fi iniţial fiu al victimei, ce s-ar fi aflat internat în spital, infectat cu COVID-19, apoi, prin schimbarea timbrului vocal se recomanda a fi medic şi pretindea victimelor diferite sume de bani pentru achiziţionarea unor aparate medicale, sumele fiind ridicate în mod direct de la domiciliul acestora de către un bărbat de 29 de ani, care s-ar fi deplasat cu un autoturism condus de al treilea bărbat, de 21 de de ani, au mai precizat polițiștii. Infractorii au fost propuși în vederea arestării preventive.


Etichete Vranceaînșelăciuneescroc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live