Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Iunie 2020
Vizualizari: 336
Comentează add

Cazurile s-au înregistrat în judeţele Suceava şi Iaşi

COVID-19 la câteva din şcolile care şi-au reluat cursurile

radiojurnal

Foto: Agerpres

România se apropie de un total de aproape 21.000 de infectări cu noul coronavirus. Aproape 15.000 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, dar, la terapie intensivă rămân internaţi în prezent 152 de pacienţi.

Au apărut infectări şi la câteva din şcolile care şi-au reluat săptămâna trecută cursurile, iar specialiştii îndeamnă în continuare la precauţie.

Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 145 de cazuri noi. Medicii spun că aceste cazuri ar trebui să fie sub 100 ca măsurile să poată fi relaxate mai mult.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, profesor doctor Alexandru Rafila, este de părere că în această perioadă este bine să menţinem ceea ce am învăţat până acum, şi anume: purtarea măştii în spaţiile închise şi în zonele aglomerate, igiena mâinilor şi păstrarea distanţei fizice de aproximativ 2 metri. 

Alexandru Rafila: "Aş insista pe educarea oamenilor care au reuşit să limiteze contactele, să păstreze această distanţare fizică, măsurile igienice de bază, spălatul pe mâini, bineînţeles utilizarea măştii în spaţii închise, şi atunci să fructificăm, practic, prin comportamentul nostru ceea ce am reuşit să rezolvăm până acum şi atunci cred că o să avem o vară liniştită şi o să putem să ne ducem şi în vacanţă fără nicuun fel de probleme". 

Ieri, au fost anunţate şi primele cazuri de infecţie cu coronavirus la elevi, după redeschiderea şcolilor. Corespondenţii Radio România au anunţat că la Iaşi, la un liceu cu program sportiv, un elev de clasa a VIII-a a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Acesta a fost diagnosticat cu COVID-19, împreună cu părinţii lui, după ce bunica a fost internată în spital, unde a fost depistată cu noul coronavirus. Elevul a fost la şcoală săptămâna trecută la pregătirea pentru Evaluarea Naţională. El nu a prezentat simptome, fiindu-i luată temperatura la intrare în unitate, în fiecare zi, conform procedurilor. Toţi cei 11 colegi ai elevului infectat, precum şi profesorii lor sunt în izolare la domiciliu, sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

De asemenea, în judeţul Suceava, a fost depistată o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Alexandru cel Bun, din Gura Humorului. Fata este internată împreună cu mama sa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, adolescenta fiind asimptomatică. Potrivit autorităţilor locale, au fost suspendate cursurile, cu excepţia celor online, iar DSP Suceava efectuează o anchetă epidemiologică. 


Etichete COVIDRafilaEvaluarea Nationala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live