Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

29 Septembrie 2020
Vizualizari: 100
Comentează add

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus a depășit pragul de un milion de decese.

Covid-19: Bilanţ global, numărul deceselor a depășit 1 milion

catalin-gombos

 Foto: MApN

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus a depășit pragul de un milion de decese.

Totodată, până acum, au fost confirmate aproape 33,3 milioane de cazuri de infectare care continuă să se răspândească în întreaga lume.

1 825 000 de persoane au fost ucise de COVID-19 de la declanșarea pandemiei, la sfârșitul anului trecut până în prezent - potrivit Universității Americane de Medicină Johns Hopkins.

Este doar un bilanț al cazurilor confirmate, iar experți citați de BBC avertizează că probabil numărul real al persoanelor ucise de COVID-19 este mult mai mare, în timp CNN scrie că până când pandemia va înceta s-ar putea ajunge la două milioane de morți.

Rata mortalității este diferită de la o țară și o regiune la alta, iar oamenii de știință nu au încă o explicație pentru acest lucru. Peru, de pildă, este țara cu cea mai mare rată a mortalității la suta de mii de locuitori: 100, 15. În timp ce Mexicul înregistrează cel mai mare număr de decese din cazurile confirmate: 10,5%. Aproape jumătate din decesele de până acum s-au înregistrat în trei țări: Statele Unite cu peste 205.000, Brazilia cu 142.000 și India 95.000.

Cele trei țări au și cel mai mare număr de infectări, peste 7,1 milioane Statele Unite, în timp ce India a depășit 6 milioane, iar Brazilia are mai multe de 4,7 milioane.

Regiunile cele mai afectate de pandemie sunt America latină și Europa care a avut mult de suferit în primăvară și unde, în ultimele săptămâni, se înregistrează o creștere accentuată a numărului de cazuri noi.


Etichete coronavirusinfectareglobal(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live