Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Aprilie 2020
Vizualizari: 159
Comentează add

COVID-19 a ucis 47.000 de persoane.

COVID-19 a ucis 47.000 de persoane

florin-lepadatu

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus va ajunge în curând la 50.000 de morți și 1.000.000 de infectării, avertizează directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, care a precizat că numărul de cazuri crește aproape exponențial, iar cel al deceselor s-a dublat în doar o săptămână.

COVID-19 a ucis deja 47.000 de persoane, iar alte 930.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Europa este cea mai afectată regiune a lumii, cu peste 22.000 de morți doar în Italia și Spania.

În Italia, unde s-au înregistrat mai mult de 13.000 de decese, ultimul bilanț de 24 de ore a fost de 727 de morți, sub cele anterioare, astfel încât se speră că s-a intrat într-o etapă de stabilizare.

Autoritățile au decis totuşi să prelungească restricţiile până la 13 aprilie.

Măsurile presupun interzicerea deplasărilor cetăţenilor în afara locuinţelor şi oprirea tuturor activăţilor, inclusiv cele comerciale.


Corespondenţă din Italia ,reporter Elena Postelnicu - "După prima zi de micșorarea numărului de decese şi al noilor bolnavi, peste 4.780, premierul Giuseppe Conte anunţă că măsurile restrictive de oprire a extinderii infecției se prelungesc cu 10 zile, până la 13 aprilie, incluzând chiar și sărbătoarea de Paște: "Dacă noi încetăm să respectăm regulile, dacă începem să cedăm din aceste măsuri, toate eforturile pe care le-am făcut ar fi în zadar".

La trei săptămâni de izolare în propriile locuințe, Conte nu-i asigură pe cetățeni că la 14 aprilie vor fi liberi, însă este convins că măsurile vor fi mai puțin rigide, explicând că vor exista două faze succesive: una de conviețuire cu virusul și de recuperare completă a vieții noastre și o revenire la normalitate.

În prezent, în Italia cetățenii se pot deplasa doar la cumpărături și la farmacii, majoritatea lucrând de acasă. Cine nu respectă regulile riscă amenzi între 400 și 3.000 de euro."


Etichete italia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live