Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

4 August 2021
Vizualizari: 154
Comentează add

Puţin peste 11.000 de persoane s-au vaccinat în 24 de ore cu prima doză sau cu serul care nu are nevoie de rapel

Covid-19: Numărul de noi infectări continuă să crească în țară

adriana-leu

 Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Numărul de noi infectări continuă să crească, ieri au fost anunţate 233, cele mai multe din ultimele două luni.

Şi celelalte cifre care definesc evoluţia pandemiei sunt în creştere, în spitale sunt acum 441 de persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care 60 la terapie intensivă.

Deşi avertismentele medicilor şi ale autorităţilor privind iminenţa valului patru şi la noi în ţară devin tot mai frecvente, ritmul campaniei naţionale de vaccinare rămâne destul de redus.

Puţin peste 11.000 de persoane s-au vaccinat în 24 de ore cu prima doză sau cu serul care nu are nevoie de rapel, astfel că, în România sunt acum aproape 5.025.000 de imunizaţi cu cel puţin o doză.

Vaccinarea este sigură şi eficientă - subliniază reprezentanţii Comitetului de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare, aminitind că, astfel, se reduce riscul de infectare şi de transmitere a virusului, iar riscul de spitalizare şi deces este considerabil mai mic.

Cele mai recente date ale Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că mai puţin de 0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză dintr-un ser anti-COVID-19 au avut până acum un test pozitiv la coronavirus şi într-un procent şi mai mic, de doar 0,11%, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Specialiştii atrag atenţia că numărul cazurilor noi va continua să crească şi în următoarea perioadă, în condiţiile în care, în ultimele zile, bilanţul era de aproximativ 100 de cazuri noi şi săptămânal se înregistrează o creştere constantă, de aproximativ două treimi.

(RS)


Etichete coronavirusinfectarivaccinareromania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live