Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

23 Iunie 2011
Vizualizari: 1256
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat la B1TV că ia în calcul varianta reorganizării teritoriale în opt judeţe mari, iar Hargita şi Covasnă să rămână ca în prezent.

Covasna şi Harghita, ocolite de reorganizare

adriana-leu

Preşedintele României, Traian Băsescu. Foto: Administraţia Prezidenţială/Sorin Lupşa.

Preşedintele Băsescu a spus la postul B1 TV că oferta maximă care poate fi făcută UDMR
în ceea ce priveşte reorganizarea administrativ-teritorială a României este o formulă de opt judeţe plus două separate, Harghita şi Covasna.

"Eu am spus ceea ce se poate întâmpla maximal, în condiţiile în care nu vreţi să reorganizăm teritoriul pe judeţe mari, este ca cele două judeţe, Covasna şi Harghita, să rămână aşa cum sunt.

"Atenţie, cele două judeţe rămân dependente de finanţarea de la guvern. Dacă refuză, oricum se trece pe reorganizarea pe judeţe mari a deconcentratelor ministerelor", a explicat Traian Băsescu.


Problemele apărute în dialogul româno-ungar vor fi discutate la Bruxelles, de preşedintele Traian Băsescu cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

Şeful statului a afirmat în legătură cu posibilitatea ca guvernul de la Budapesta să reia retorica privind persecutarea minorităţilor că aceasta este problema executivului ungar.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat că în cadrul consultărilor de la Cotroceni s-a discutat despre o variantă de reorganizare administrativ-teritorială a ţării cu opt judeţe, plus Harghita şi Covasna.

Prim vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat pentru MEDIAFAX că varianta de reorganizare cu opt regiuni plus judeţele Covasna şi Harghita este una maximală şi "în discuţie", o decizie urmând să se ia luni, în coaliţie.


Etichete reorganizareTraian BăsescuViktor OrbanBudapestaUDMRparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live