Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2018
Vizualizari: 824
Comentează add

Debitul Dunării continuă să crească şi ar putea să treacă de 11.000 de m3/s. În Tulcea apa a pătruns prin diguri şi a inundat zeci de hectare de terenuri agricole.

Cote de atenţie şi de inundaţii depăşite pe Dunăre

radiojurnal

   Foto: navrom.ro/grupul_bac.

Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a decis, ieri, punerea în funcţiune a 16 staţii de pompare din nordul şi nord-estul judeţului, ca urmare a infiltraţiilor constatate în digurile de la Dunăre, care au provocat băltirea a zeci de hectare de terenuri agricole.

Subprefectul Corvin Bangu a declarat că staţiile de desecare sunt pe raza comunelor Turcoaia şi Carcaliu, precum şi în oraşul Isaccea.

De altfel, în acest oraş, dar şi în Tulcea şi Sulina, nivelul Dunării a depăşit, ieri, cotele de atenţie cu până la 39 de centimetri, transmite Agerpres, citând site-ul Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos din Galaţi.

Debitul Dunării continuă să crească şi se aşteaptă ca, în câteva zile, să treacă de 11.000 de metri cubi pe secundă.

În localitatea doljeană Calafat a fost depăşită cota de inundaţie, în vreme ce, la Cozia, în judeţul Mehedinţi, apa s-a revărsat şi a acoperit 30 de hectare de păşune. 


Etichete dunărecote de atenţieinundaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live