Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

5 Aprilie 2011
Vizualizari: 2838
Comentează add

Propunerea legislativă de introducere a cotei obligatorii de reprezentare politică a femeilor în parlament, propusă de deputatul Sulfina Barbu, a fost respinsă de comisia juridică din Senat.

Cota de reprezentare politică a femeilor, respinsă

ionut-dragu

Iniţiatorul proiectului legislativ de intorducere a cotei de reprezentare politică a femeilor în parlament, Sulfina Barbu. Foto: Arhivă Agerpres.

Membrii comisiei juridice din Senat au respins propunerea legislativă iniţiată de către deputatul PDL Sulfina Barbu privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politică a femeilor în parlament.

Potrivit Mediafax, motivul invocat de senatori a fost că nu poţi obliga femeile să facă politică.

Propunerea legislativă prevedea ca 40% din candidaţi să fie femei.

Vicepreşedintele comisiei juridice, Iulian Urban (PDL), spune că această cotă este neclară pentru că este obligatorie, subliniind că dacă reprezentantele sexului frumos nu ar dori să ocupe o astfel de funcţie s-ar crea o problemă.

Potrivit unei hotărâri a biroului permanent, proiectul de lege trebuia să primească raport comun din partea comisiilor juridice şi pentru egalitatea de şanse, însă membrii comisiei juridice au dezbătut subiectul separat.

Propunerea legislativă privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politică a femeilor în parlament a fost iniţiată de către deputatul PDL Sulfina Barbu.


Etichete comisieSenatcota de reprezentare politicăfemeiparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live