Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

13 August 2021
Vizualizari: 811
Comentează add

Costuri record pentru industria mondială a asigurărilor, din cauza fenomenelor meteo extreme.

Costuri record pentru industria mondială a asigurărilor

rador

  Foto arhivă: ISU Dobrogea

Fenomenele meteorologice extreme înregistrate în multe regiuni ale lumii au contribuit la costuri record pentru industria mondială a asgurărilor, de aproape 40 de miliarde de dolari, în prima jumătate a anului în curs.

Numai vremea extremă din perioada de iarnă în SUA a generat costuri de 15 miliarde de dolari pentru companiile de asigurări. Ulterior, furtunile puternice cu grindină şi tornadele din Euopa şi valul de căldură extremă, care a lovit în luna iunie Canada şi nord-vestul SUA, au contribuit şi ele la creşterea pierderilor.

Totalul pierderilor din prima jumătate a acestui an a fost la doilea cel mai mare înregistrat vreodată, fiind depăşit numai de cel din 2011, pe fondul cutremurelor puternice din Japonia şi Noua Zeelandă.

Efectele modificărilor climatice s-au concretizat în multe fenomene meteorologice extreme, în timp ce dezvoltarea urbană rapidă în zone predispuse la dezastre naturale înseamnă că pierderile economice generate de catastrofe naturale vor creşte în continuare, relatează BBC.


Etichete furtunăvijelieinundaţii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live