Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

25 Decembrie 2016
Vizualizari: 1464
Comentează add

Corul Alexandrov, al Armatei Roşii, unul dintre cele mai celebre din lume, a fost decimat în urma prăbuşirii în Marea Neagră a avionului militar care îl transporta către Siria.

Corul Alexandrov, decimat în urma unui accident aviatic

alexandru-beleavski-moscova

  Foto: Arhivă.

Corul Alexandrov, al Armatei Roşii, unul dintre cele mai celebre din lume, a fost decimat în urma prăbuşirii în Marea Neagră a avionului militar care îl transporta către Siria.
 
Accidentul a avut loc la scurt timp de la decolarea aparatului de la Soci şi până la această oră nu există informaţii că vreuna dintre cele 92 de persoane aflate la bord ar fi supravieţuit.
 
Autorităţile nu emit deocamdată ipoteze privind cauzele catastrofei dar, potrivit unor informaţii neoficiale citate de mediile ruse, ar putea fi vorba de o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică.
 
Avionul a fost fabricat în 1983.
 
Cele mai multe dintre victime, 64, sunt membri ai celebrului ansamblu artistic al Armatei Ruse, Ansamblul Aleksandrov, Valeri Halilov, conducătorul ansamblului şi cu excepţia a trei artişti, toţi membri ai corului, cel care în luna octombrie a concertat la Bucureşti.
 
Artiştii urmau să participe la un concert de Anul Nou la baza aeriană rusă Khmeimim din Siria.
 
Şi-au pierdut viaţa şi cei nouă jurnalişti de la trei posturi de televiziune centrale din Rusia care însoţeau ansamblul, şeful Direcţiei Culturale a Ministerului Apărării, şi Elizaveta Glinka sau Dr. Lisa, unul din cei mai cunoscuţi activişti umanitari din Rusia, care însoţea un transport de medicamente pentru un spital sirian.
 
Pe 8 decembrie, Dr. Lisa a primit Premiul de stat pentru merite excepţionale în activitatea de apărare a drepturilor omului.
 
Preşedintele Vladimir Putin a transmis condoleanţe rudelor celor decedaţi.
 
La dispoziţia sa a fost înfiinţată o comisie guvernamentală de anchetă, în frunte cu ministrul transporturilor.
 
O anchetă penală pentru încălcarea regulilor de efectuare şi pregătire a zborurilor a fost deschisă de Comitetul pentru investigaţii.

Etichete corul Alexandrovaccident aviaticavion militar rusesc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live