Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA Sâmbătă, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Decembrie 2017
Vizualizari: 543
Comentează add

Cortegiul funerar al Regelui Mihai a ajuns la București, la Palatul Regal. Sute de oameni au așteptat trecerea cortegiului la marginea drumului.

Cortegiul funerar al Regelui Mihai a ajuns în București Cortegiul funerar al Regelui Mihai a ajuns în București - Conține video

radiojurnal

Foto: Agerpres.

Cortegiul funerar al Regelui Mihai a ajuns la București, la Palatul Regal. Sute de oameni au așteptat trecerea cortegiului la marginea drumului.

Reporterul nostru Daniela Mănuță se află la Arcul de Triumf din Capitală.

Reporter: Sunt persoane de toate vârstele, am văzut foarte mulţi părinţi cu copii mici, am văzut că au steaguri pe care au atârnat doliu.

La faţa locului sunt foarte mulţi poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei, dar şi jandarmi care au montat garduri.

Este o atmosferă aş spune un pic apăsătoare aici, se vede pe faţa oamenilor că sunt supăraţi pentru pierderea pe care România a înregistrat-o de când Regele Mihai I al României a decedat.

Oamenii sunt foarte liniştiţi, aşteaptă probabil să îşi arate omagiul, să îşi ia rămas bun în acest fel de la Majestatea Sa.

Chiar acum se apropie de Arcul de Triumf şi poate că auziţi, oamenii aplaudă, îl aplaudă pe cel care a fost Regele Mihai I al României.

Sunt aplauze îndelungate şi chiar în acest moment maşina mortuară a trecut pe sub Arcul de Triumf. Probabil că auziţi, şi acum aplaudă oamenii. De altfel, Arcul de Triumf este un monument istoric care a fost ridicat pentru a marca victoria Armatei Române în Primul Război Mondial, Marea Unire de la 1918 şi încoronarea Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria.

În acest moment cortegiul funerar se deplasează către Palatul Regal. Văd oamenii că au şi lumânări, candele în mâini şi flori.

Realizator: Fostul suveran va fi înmormântat pe 16 decembrie, iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu la catafalc o pot face la Palatul Regal din Capitală în această seară de la ora 21:00 la ora 24:00 şi în următoarele două zile între orele 8:00 şi 22:00.

Trecerea cortegiului funerar prin Sinaia. Sursa: Alex Lancuzov.


Etichete regele mihaicortegiuarcul de triumf

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live