Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Februarie 2020
Vizualizari: 299
Comentează add

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat că lumea trebuie să se pregătească pentru o eventuală pandemie de coronavirus.

Coronavirusul este pe cale să testeze graniţele deschise ale Europei

florin-lepadatu

 Foto: MApN

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat că lumea trebuie să se pregătească pentru o eventuală pandemie de coronavirus.

OMS avertizează în acelaşi timp asupra propagării fricii, în condiţiile în care virusul nu îndeplineşte pentru moment criteriul răspândirii necontrolate.

Pe fondul unui declin al epidemiei în China, provoacă îngrijorare situaţiile din Iran şi Italia, unde decesele şi cazurile de contaminare se înmulţesc.

O delegaţie a OMS şi a Comisiei Europene va sosi marţi în Italia pentru a evalua situaţia pe teren, dar după cum remarcă presa internaţională, coronavirusul este pe cale să testeze graniţele deschise ale Europei.

Corespondenta RRA la Roma, Elena Postelnicu relatează: "În condiţiile în care există numeroşi italieni care încearcă să iasă din zonele roşii cu focare sau din cele din împrejurimi, chiar peste hotare, guvernul de la Roma a propus pentru astăzi o reuniune cu miniştrii sănătăţii din ţările de la graniţă cu obiectivul de a ajunge împreună la acţiuni comune.

Decizia a fost luată de premierul Giuseppe Conte şi de guvernatorii regiunilor implicate, care sunt îngrijoraţi de mobilitatea cetăţenilor italieni transfrontalieri.

Chiar dacă nerespectarea măsurilor de izolare se pedepseşte, în conformitate cu articolul 650 din Codul Penal, cu o amendă de 206 euro şi arest de până la 3 luni, cu toate acestea sunt cetăţeni care voit sau în mod inconştient au ieşit din zonele roşii.

Cei care s-au deplasat în alte regiuni au fost găsiţi imediat de autorităţile locale, cei care au plecat peste hotare nu.

Cele 11 localităţi, zone roşii aflate în carantină, sunt supravegheate de filtre de poliţie şi jandarmerie.

În patru zile, numai în nordul Italiei s-a ajuns la un număr de 229 de persoane contaminate şi şapte decedate din cauza coronavirusului."


Etichete viruscarantină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live