Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Iulie 2020
Vizualizari: 266
Comentează add

LE SOIR: Virusul este transmisibil nu numai de stropii și picăturile mari emise de tuse și strănut, ci şi de picăturile microscopice eliberate în timpul respiraţiei şi vorbitului.

Coronavirusul din aerul expirat este în sigur infecţios

sergiu-stet

  Foto: MAI-Departamentul pentru Situații de Urgență.

Coronavirusul, care cauzează boala COVID-19, a fost găsit luni de zile pe mai multe obiecte din camere de hotel sau de spital, precum și în suspensie în aer, dar până la un studiu pre-publicat săptămâna aceasta nu se demonstrase niciodată că particulele virale din aerosoli sunt suficient de intacte pentru a se reproduce și a provoca infecții, scrie cotidianul Le Soir.
 
O echipă de la Universitatea din Nebraska a reușit, pentru prima dată, să reproducă particule SARS-CoV-2 prelevate din aerul din camerele pacienților cu COVID-19, întărind ipoteza că virusul este transmisibil nu numai de stropii și picăturile mari emise de tuse și strănut, ci şi de picăturile microscopice eliberate în timpul respiraţiei şi vorbitului și care sunt atât de ușoare încât rămân în suspensie mult timp, în absența unei ventilaţii.
 
Rezultatele sunt preliminare și nu au fost revizuite de comisia de lectură a unei reviste științifice, care va trebui să confirme că metoda folosită de oamenii de știință este valabilă.
 
Acestea au fost postate luni pe site-ul medrxiv.org, unde comunitatea științifică le poate comenta în mod liber.
 
Dar aceeași echipă a publicat în luna martie un studiu, care arată că virusul a rămas în aer în camerele de spital ale pacienților, iar acest articol va fi publicat în curând de o revistă științifică, potrivit principalului autor.

Etichete CORONAVIRUSspațiu închissuspensieaer liberinfectare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live