Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Ianuarie 2020
Vizualizari: 818
Comentează add

Coronavirusul a ajuns şi în Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

    

Autorităţile chineze au decis să construiască un al doilea spital, de 1300 de locuri, pentru a trata cazurile de coronavirus în epicentrul epidemiei, Wuhan.
 
Un prim spital cu 1000 de paturi este deja în construcţie în acest oraş de 11 milioane de locuitori, care se află în carantină. Şi Hong Kongul a decretat stare de urgenţă medicală şi a decis să limiteze legăturile cu China continentală.
 
Virusul a provocat deja 41 de decese şi peste 1300 de îmbolnăviri şi s-au raportat cazuri în opt ţări din regiune, precum şi în Australia şi Statele Unite.
 
Experţi medicali se tem că rata îmbolnăvirilor s-ar putea accelera în condiţiile în care revin acasă milioane de persoane care au călătorit în interiorul şi în afara Chinei, pentru sărbătorile legate de Anul Nou chinezesc, care se încheie pe 30 ianuarie. Coronavirusul a ajuns şi în Europa, mai precis în Franţa, unde există deja trei cazuri, după cum transmite corespondentul RRA la Paris, Daniela Coman.
 
Reporter: Primul pacient depistat este un bărbat de 48 de ani, de origine chineză, care trăiește la Bordeaux și care a călătorit recente în orașul Wuhan. Celelalte două cazuri au fost înregistrate la Paris. Ministerul Sănătății nu a dat detalii despre aceștia, a spus doar că sunt persoane apropiate, rude sau prieteni, care sau întors recent din China.
 
Ministrul sănătății, Agnès Buzyn, care de ieri, de la apariția primului caz, află într-o permanentă comunicare cu mass-media, îi sfătuieşte pe cei care prezintă simptomele specifice coronavirusului suspect să nu meargă la spital și nici la doctorul de familie, ci să sune la ambulanță, care va veni să preia pacientul și să stabilească diagnosticul.
 
Trebuie să tratăm epidemia ca pe un incendiu, a spus ea, precizând că au putut fi diagnosticați atât de repede cei infectați pentru că cercetătorii francezi au reușit să pună la punct rapid testul necesar depistării noului virus. Ministerul francez de Externe a anunțat că pregătește evacuarea comunității franceze din orașul Wuhan, după ce aceștia au cerut ajutor de teama extinderii epidemiei.
 
Aproximativ 250 de persoane care și-au manifestat dorința de a părăsi zona de risc așteaptă să fie preluate de consulatul Franței din regiune.
 

Etichete coronavirusFranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live