Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

26 Februarie 2020
Vizualizari: 2026
Comentează add

#coronavirus State vecine Iranului şi-au închis graniţele

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Coronavirusul a ajuns şi în America Latină, primul caz fiind semnalat în Brazilia, la un bărbat de 61 de ani, care s-a întors cu avionul de la Milano. De la apariţia epidemiei din China, 81.000 de persoane au fost infectate în întrega lume, iar 2.762 au murit. În afara Chinei au fost înregistrate 2.500 de cazuri şi 44 de decese.

Cele mai mari focare din afara Chinei sunt în Coreea de Sud şi Italia, însă cele mai multe decese sunt în Iran, 16. Numărul mare de decese în Iran din cauza coronavirusului amplifică izolarea internaţională a republicii islamice. Vecinii au închis puncte de frontieră, porturi şi au suspendat zborurile în urma epidemiei greu de controlat, după cum relatează corespondentul RRA în regiune, Dragoş Ciocârlan.

Reporter: Propagarea rapidă a coronavirusului în Iran preocupă vecinii republicii islamice. Mai multe țări și-au suspendat zborurile și anumiți vecini au chiar au închis frontierele. Oman-ul a întrerupt importurile și exporturile cu Iranul. La Teheran, președintele Hassan Rohani a declarat că speră să fie depășită problema coronavirusului.

Viceministrul sănătății și un deputat din Iran figurează printre cei infectați. Afganistanul, Bahrein, Irak, Kuwait și Oman au semnalat primele cazuri.

Toate persoanele îmbolnăvite au fost în Iran. Autoritățile din republica islamică au anulat concerte și meciuri de fotbal în toată țara, școlile au fost închise în câteva provincii.

Numeroși iranieni au utilizat media socială acuzând că se ascunde adevărul. Teheranul pretinde că sancțiunile americane împiedică importul de măşti şi medicamente, dar sancțiunile economice nu vizează sectorul medical.

 


Etichete coronavirusIran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live