Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

26 Februarie 2020
Vizualizari: 1819
Comentează add

#coronavirus Nouă persoane sunt internate sub supraveghere în Cluj-Napoca

claudiu-padurean-cluj

  Cluj - Napoca. Foto: Arhivă.

Nouă persoane sunt în prezent internate sub supraveghere în Cluj-Napoca, după ce s-au întors zilele acestea din nordul Italiei.

Până acum niciuna dintre suspiciunile de contaminare nu a fost confirmată.

Reporter: Persoanele suspecte de contaminare cu coronavirus au venit zilele trecute din Italia. Ele au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, spune medicul Irina Filipescu.

Irina Filipescu: Actualmente sunt spitalizate în serviciul nostru nouă persoane care s-au întors din regiunea de nord a Italiei, respectiv din aceste zone, din regiunea Venetto și Lombardia, și care după întoarcerea au prezentat simptome respiratorii și, momentan, ei sunt în serviciul nostru pentru a fi evaluaţi. Dacă vin din aceste zone care sunt foarte bine listate atât pe site-ul Ministerului Sănătății, cât și pe site-ul Direcția de Sănătate Publică, atunci da, este obligatoriu ca ei să se carantineze la domiciliu. În ce ne privește pe noi, ca spital, vorbim de persoanele care sunt cu simptome, care pot să fie simptome de tip respirator.

Reporter: În prezent, nici unul dintre spitalele clujene nu dispune de kit-urile necesare pentru depistarea coronavirusului, toate analizele trebuie efectuate la Institutul Matei Balș din București. De obicei, răspunsurilei ajung la în termen de 48 de ore.

 


Etichete coronavirusCluj-Napoca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live