Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

8 Martie 2020
Vizualizari: 728
Comentează add

#coronavirus Două noi cazuri de contaminare în Bulgaria

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

    Foto: Arhiva/ MApN

Două noi cazuri de contaminare cu coronavirus dublează numărul celor infectaţi în Bulgaria.
 
Corespondentul nostru la Sofia Petio Petkov relatează.
 
Reporter: Petio Petkov - Primii doi purtători ai virusului sunt un bărbat de la Plevna, în vârstă de 27 de ani şi o femeie de la Gabrovo - 75 de ani. Cei doi nu au călătorit în zone cu COVID-19. De menţionat că primele teste cu reactive britanice au fost pozitive. Următoarele, cu reactive spaniole, negative.
 
A fost efectuat un al treilea test, la Laboratorul Naţional de referinţă. Rezultatele au confirmat existenţa coronavirusului, în ambele cazuri - a anunţat directorul Spitalului Militar Central, prof. Ventsislav Mutafchiyski. În alte 24 de probe de la Plevna, s-a descoperit un al doilea caz, un bărbat în vârstă de 61 de ani.
 
Verificarea a 46 de probe de la Gabrovo a confirmat existenţa coronavirusului şi la o soră medicală, la spitalul unde a fost internată femeia bolnavă. Primii doi bolnavi se află acum în stare relativ bună. În urmă cu câteva zile, s-au simţit mult mai rău decât acum. Au fost puse sub carantină toate persoanele care au avut contacte cu cei patru bolnavi.
 
Realizator: În restul vecinătăţii, Republica Moldova a raportat un prim caz de contaminare cu coronavirus şi a instituit alertă portocalie. În Ungaria, numărul celor infectaţi a ajuns la 7, iar autorităţile au anulat festivităţile de Ziua naţională, de pe 15 martie, iar în Ucraina, sunt trei cazuri confirmate, între care doi iranieni şi un ucrainean din Cernăuţi, care a traversat România, la întoarcerea din Italia.

Etichete coronavirusBulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live