Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

2 Februarie 2021
Vizualizari: 127
Comentează add

Bulgaria se pregăteşte pentru alegeri parlamentare la începutul luni aprilie.

Coronavirus: Bulgaria relaxează măsurile de siguranţă sanitară

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

În Bulgaria, după o perioadă de restricţii majore pentru temperarea extinderii pandemiei cu noul coronavirus şi foarte curând după ce a fost reintrodusă obligativitatea unui test PCR la graniţă, iată că astăzi autorităţile anunţă relaxarea măsurilor. Bulgaria se pregăteşte pentru alegeri parlamentare la începutul luni aprilie.

Relaxarea a venit concomitent cu noile informaţii despre apariţia unor probleme în procesul de vaccinare. Moderna va livra cu întârziere cantităţile contractate.

Bulgaria rămâne în urma Turciei şi Serbiei, ceea ce provoacă nemulţumiri. Pe fundalul îmbunătăţrii principalilor indicatori epidemici, la recomandarea Statului Major Antiepidemic, guvernul bulgar a decis renunţarea la lockdown-ul anuntat în noiembrie. Ieri, noile cazuri au fost numai 130 - 6% din testele făcute.

Numărul celor internaţi este de 2.882, dintre care la secţiile de terapie intensivă 265. Concomitent cu redeschiderea mall-urilor, a cinematografelor, sălilor de fitness şi reluarea cursurilor de dans şi artă, ministrul sănătăţii a înăsprit una dintre regulile de bază ale protecţiei antivirale.

Începând de luni nu va mai fi permisă înlocuirea măştilor clasice cu fulare sau măşti de plastic transparent. Copiii şi tinerii până la 18 ani vor putea vizita mall-urile numai însoţiţi de persoane în vârstă. În acest mod se urmăreşte evitarea adunărilor de tineri pentru care centrele comerciale au devenit un loc de întâlniri.

Cinematografele vor funcţiona la 30% din capacitate. Pentru sălile de fitness, dans şi artă, limita este de 50%, iar distanţa de 2 m.

Proprietarii de restaurante şi localuri de noapte au renunţat la acţiunea de protest naţional, însă se consideră discriminaţi pe fundalul reluării de peste o lună a activităţii restaurantelor în hoteluri. Intrarea obligatorie în ţară pe bază de teste negative PCR a tuturor persoanelor, cu excepţia unor categorii de lucrători şi de studenţi, a creat probleme turismului de iarnă.

Primarul oraşului Bansko, unde se află una dintre marile staţiuni de iarnă, a anuntat că o mare parte din turiştii români, sârbi şi greci nu au renunţat la rezervări. Guvernul bulgar a promis că va acorda hotelierilor ajutor financiar suplimentar.

(RS)


Etichete restrictiibulgaria(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live